Kinderpagina

(voor kinderen om zelf te lezen, of om voorgelezen te worden)

Hee hoi, mijn naam is Eveline en ik ben integratief kindercoach – counselor. Dat zijn best moeilijke woorden. Wat het eigenlijk betekent is; ik hou ervan om met jou te spelen en te werken, en samen met jou problemen op te lossen. Zodat jij je heel sterk gaat voelen. 

Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je je veel zorgen maakt en het soms even niet meer zo goed weet. Bijvoorbeeld omdat je ouders gaan scheiden, of al een poos gescheiden zijn en je daar maar niet aan kunt wennen. Misschien ben je angstig en bang voor iets, kun je moeilijk in slaap komen en voel je je onzeker. Of heb je moeite met vrienden maken, veel ruzie thuis of op school, wordt je gepest of ben je zelf een pester. Het kan ook zijn dat je je verdrietig voelt omdat je iemand mist in je leven. Of dat je vaak boos wordt. Maar het kan ook iets totaal anders zijn.

Als je bij mij in de praktijk komt, gaan we met elkaar praten en is er een heleboel speelgoed waarmee je kunt spelen. Je kunt je verkleden, tafelvoetballen, knutselen, we kunnen een spelletje spelen of misschien wil je wel met de auto’s, poppen, dino’s of het winkeltje spelen. We kunnen ook zwaard-of Nerf-gevechten houden hoor, of dansen misschien. Jij mag kiezen!

Als je vader en moeder het goed vinden dat je bij mij komt, dan heb ik eerst een gesprek met hun en daarna kom jij een uurtje. Als je het spannend vindt, kunnen je ouders er nog even bij blijven. Daarna gaan zij iets anders doen terwijl ze op jou wachten.

Ik heb geheimhoudingsplicht. Dat betekent dat alles wat je tegen mij zegt, privé is. Ik vertel niets zonder dat het van jou mag. Als ik na ons gesprek weer een keer met je ouders praat, overleg ik eerst met jou wat ik wel en niet aan ze mag vertellen.

Als je nog meer vragen hebt, dan kun je gerust met mij mailen. Of je ouders natuurlijk.

 

Wil je alvast meer weten over emoties, dan zijn hier 3 leuke én leerzame filmpjes van De Drie Kindercoaches.